6.8.08

Weddings and stuff

In Nederland staan er de komende weken aardig wat bruiloften op de agenda. Helaas kunnen we daar niet bij zijn. Maar gelukkig hebben we ook hier in Malawi de wedding-fever aardig te pakken.
Reden is het huwelijk van Harvey en Jeanette dit weekend. Een mix van Malawinese en Amerikaanse tradities. Ondergetekende is een van de bruidsmeisjes, samen met Srah en Caroline, duidelijk een amerikaanse traditie. Een uitdaging voor ons, aangezien we nog steeds in Majete wonen en we allemaal verwilderd zijn, wat betekent dat we zo ongeveer elke dag in dezelfde stoffige kleren lopen en we niet eens meer weten wat make-up betekent. De jurken moeten gemaakt worden! En de stoffen gekocht. En onze maten gemeten en de modellen uitgezocht. Ai. Onze kleermaker heeft ons verzekerd dat hij van een plaatje onze jurken wel ongeveer zou kunnen maken. We gaan vandaag kijken of dat ook werkelijk gelukt is!

En het leuke van huwelijken is natuurlijk ook de bachelor/bachelorette-party! Die hadden we afgelopen zaterdag georganiseerd. We hebben het heel beschaafd gehouden ;)De meiden in een huis en de jongens in een ander. Ergens op de avond zijn de meiden naar de jongens gegaan, aangezien zij (de jongens dus) het voedsel in de vorm van een braai verschaften.
Erg grappig was de hoe-goed-ken-je-je-partner quiz. Bij elk fout antwoord moest Harvey of Jeanet een kledingstuk van de andere sexe aan. Ik moet je eerlijk zeggen dat de leider van al onze stoere scouts ineens een heel ander imago krijgt als hij in een roze jurkje met ogenschaduw op loopt hahaha!
Een vrijgezellenfeestje verschilt hier in de bush dus niet zo veel van ergens anders ter wereld ;)

Met onze Landrover gaat het gestaag. Probleem is dat als er telkens iets gemaakt wordt, iets anders kapot gaat. Voordeel is dan wel weer dat straks echt ongeveer elk onderdeel vervangen is. We proberen positief te blijven en ik probeer in mijn achterhoofd te houden dat het vast helemaal goed komt!!! De vraag is alleen wanneer. Hopelijk binnen twee weken, want we zijn echt wel klaar hier in Majete ;)

Veel liefs,
Amy en Tinus

3 opmerkingen:

Lisa zei

Feliciteer Harvey en Jeanette van ons! Succes als bruismeisje :-)

Anoniem zei

Ook van ons oud-collega's! En we zien de foto van jou-in-Amercian-Style-bruidsmeisjesjurk graag tegemoet :)

Groetjes Niels & Gemma

Jacklien zei

He Eem en Tinus wij wensen jullie vast een hele fijne en leuke"camel trophy". Doe voorzichtig en bij twijfel het rode kruis "uitgooien". Wij gaan Thailand weer onveilig maken en hopen dat jullie, als wij terug zijn, ook vertrokken zijn (das een goed teken voor het groene monster)En indien mogelijk schrijven he op dit blog wij willen natuurlijk wel meegenieten!! Groetjes de Sliekers en Cindy