16.8.08

good company, good food and good dancing

Afgelopen donderdag hadden we samen met het management ons afscheidsetentje. Iedereen was aanwezig: Patrico en Emmie, Jes en Sarah, Stella, Anthony en Jesse, Harvey en Jeanette, Caroline, Davison (opvolger Tinus) en Carina (nieuwe host Thawale).
We waren in goed gezelschap. En mede dankzij Sarah was het eten ook geweldig. Malawinees met veel vlees ;) Nog een laatste keer nsima? Vast niet de laatste keer, aangezien we zelf ook twee potten maisbloem bij ons hebben! Maar het was wel erg lekker.
En bij een afscheidsfeestje horen ook een hoop speeches. Er was spraakwater genoeg en we zijn bedolven onder complimentjes en lieve woorden. Tinus heeft ook nog een hele lieve speech gehouden waarin hij iedereen individueel even toesprak.
En we kregen ook cadeautjes. Onder het mom ‘praktisch’ en ‘het moet ook mee naar Nederland’ hebben we een hele mooie geillustreerde kaart van Malawi gekregen met een doe-het-zelf houten frame. En een mooi fotoboek van Malawi. En stoeltjes voor onderweg.
Na het eten ging de muziek aan en iedereen sprong van tafel om te gaan dansen! Serieus! Vrijwillig! I like Malawi! Onze hit van het moment is ‘over-over’ van ‘Jymmi’ en die hebben we dan ook vele keren gedraaid! En ook erg toepasselijk voor een afscheidsfeestje.
Check het nummer hier: http://www.youtube.com/watch?v=QitnHbUZGp4. Volgens mij klopt de clip niet echt bij het nummer, maar de muziek klopt wel.

Met de auto gaat het ook weer beter. We hebben wat positieve nieuwtjes gehad en we hebben ons er bij neergelegd dat we gewoon een paar dagen later weggaan. Inmiddels is alles geverfd, zowel binnen als buiten, en hij ziet er super uit! Helaas, de rode kruizen zijn nu dus weg! We hebben er lang over nagedacht, maar het komt er op neer dat we niet in een dorpje willen staan als er iemand doodziek naar onze auto komt, en dat we hem dan niet kunnen helpen.
Alle electrics werken ook weer. De lichten, de knipperlichten, de spotlights, de remlichten. Beetje (heel erg) jammer is dat een van de twee originele metalen knipperlichtcovers op mysterieuze wijze is verdwenen...
De enige twee grote problemen zijn nu nog de dieselinjectie die lekt. Dat gaan we in Blantyre laten repareren.
En de vacuumpomp voor de remmen. Een soort rembekrachtiging. Zonder kun je wel rijden, maar is het keihard werken. Deze is in heel Malawi niet te vinden. De geruchten gaan dat er in Mozambique wellicht een te krijgen is... Tinus heeft de knoop doorgehakt en we gaan gewoon weg zonder. Dit heeft geen schadelijk effect op de auto en we hopen er onderweg een tegen te komen...hopelijk voordat we in Mozambique zijn ;) En we hebben ook de handrem nog.

De nieuwe planning is dat we vanavond gaan proefpakken. Morgen gaan proefrijden en dan maandag rond twaalf uur naar Blantyre vertrekken. Naar verwachting zijn we dan nog een dag of 3 in Blantyre, maar dan zijn we in ieder geval soort van op pad!

2 opmerkingen:

Lisa zei

Spannend! We duimen hier dat jullie mozambique zonder al te veel problemen gaan halen.

Anoniem zei

Lieve Amy en Tinus,
Nu is de dag toch aangebroken dat jullie vertrekken en jullie je horizon gaan verrijken om andere streken te zien. Hopen dat alles goed gaat met die verrekte jeep en dat je niet te veel trammelant krijgt. Goed gedaan om dat rode kruis weg te halen. Ze zouden jullie vast aan kunnen zien voor artsen. Je zal even gevraagd worden om bij een bevalling aanwezig te willen zijn. Sta je toch mooi ff te kijken.Ja je weet maar nooit wat je onderweg allemaal tegenkomt. Maar alle gekheid lieverds. Goede reis, doe voorzichtig en hou ons op de hoogte. Ik hoop dat jullie die verrekte pomp kunnen bemachtigen.
Dit was het. Liefs en dikke kussen van Opa en mij. Doei, oma